Kedves Szülők és Diákok!

A Merlin Ház közel hat éve szervez különböző képességfejlesztő és tehetséggondozó programokat, táborokat Dunaharasztin, Szigetszentmiklóson és Budapesten. A 2017-es évtől már a Magyar Tehetségsegítő Szövetség (MATEHETSZ) akkreditált, kiváló tehetségközpontjaként működik. Részt vettünk a MOBIDIK Utazó Digitális Iskola országos hatókörű projektjében, amely a Digitális Mintaiskola részét képezte. A Merlin Ház az országos tutorhálózat tagjaként közreműködik a “Tehetségek Magyarországa” projektben, és részt vesz az Európai Tehetséghálózat munkájában is. A Dunaharaszti Város Önkormányzatával kötött együttműködési megállapodás értelmében évente több alkalommal városi, térségi rendezvényeket szervezünk informatika, robotika és természettudományos témakörökben.

Olyan új ismeretekbe, tudományokba csöppenhettek bele, amivel Ti is a jövő természettudósaivá válhattok.

Az idei tanévet egy kicsit rendhagyó módon indítjuk el.

A korábbi évekhez hasonlóan a teljes tanévre elosztott informatikai képzésünket is meghagyjuk (ennek új neve IT Labor lett), de ezek mellett célirányos, szakosodott képzéseket is útjára indítunk.

Kurzusaink speciális témakörökben indulnak el idén

A kurzusainkat olyan szakemberek (programozók, mérnökök) és egyetemi hallgatók vezetik, akik ezt több éve teszik már a Merlin Házon belül.

Ismerjétek meg kicsit ezeket a kurzusokat!

Az IT Laborban olyan képzéseket végzünk olyan érdeklődő diákoknak, akik nem tudták még eldönteni, mire is „specializálódjanak”. Szinte az összes képzésünkből kapnak egy kis ízelítőt a tanévben.
A kutató műhelyben a gyerekek megismerhetik, hogyan alakítja a tudomány, a technológia, a mérnöki tudomány és a matematika a körülöttünk lévő világot. A kísérletezés felébreszti a természetes kíváncsiságukat, szórakoztatóvá teszi a tanulási folyamatot. Az itt szerzett ismeretek növelik a tanulmányi sikereiket is.
A Webfejlesztő kurzuson résztvevő diákok elsajátítják webes környezetben működő alkalmazások készítését. Megtanulnak csapatban dolgozni, és betekintést nyernek az ehhez szükséges verziókezelő rendszerek működésébe, illetve a csapatmunkát támogató alkalmazások használatába. Naprakész ismeretekkel és gyakorlati készségekkel rendelkeznek a webes technológiák területén.
Ha szeretsz legózni, legó kockákból tervezni és építkezni – itt a helyed! Itt szabadjára engedheted a fantáziádat és olyan robotokat építhetsz, melyek tudnak járni, beszélni, gondolkodni és bármit, amit csak el tudsz képzelni.
Ez a két programozó nyelv a világ legismertebb 2 nyelve. Az élen a JavaScript halad, amelyet a kutatók eredményei alapján több mint 12 millió fejlesztő használ világszerte. De a Python sem maradt le sokkal mögötte: az elemzők szerint ezzel párhuzamosan a Big Data és AI területén is népszerű Python-t használók száma is szépen növekszik. Ismerd meg és tanuld meg Te is!
A blokkprogramozási nyelvet kisebb korosztály számára fejlesztették ki. Azt lehet mondani, hogy ez a kezdő lépés, minden programozó találkozott a tanulmányai legelején blokkprogramozó nyelvekkel! Mi több területre terjesztjük ki a blokknyelvet: a világszerte ismert micro:bit mikrokontrollert és drónokat fogunk programozni, és a Scratch nyelvbe is belekóstolunk.
Ez a kurzus a hardver közeli programozásba kalauzol el Benneteket. Arduino és Raspberry Pi microPC-ket fogunk építeni, programozni, és ezek segítségével fogunk számtalan érdekes projektet megoldani. Ha érdekelnek az elektronikai eszközök, szeretsz építeni, szerelni, forrasztani és programozni is, várunk csapatunkba!
Manapság már szinte mindenki tudja: a 3D nyomtató egy olyan eszköz, ami háromdimenziós tárgyakat képes alkotni digitális modellekből. Jelenlegi fő alkalmazásterülete a gyors prototípuskészítés és a hobbi szintű használat, de a technológia fejlődésével az ipari és orvosi alkalmazásra is lehetőség nyílt.
Megtanulunk több 3D-modell tervező és szerkesztő programot használni, érdekes projektekben veszünk részt, melyeket a 3D technológia segítségével oldunk majd meg.
Ezt a kurzust 8, 6 és 4 osztályos középiskolai osztályokba készülő diákok számára ajánljuk. Tudásszint felmérés alapján kis létszámú csoportokat (max. 6 fő) alakítunk ki. A felvételi feladatokra összpontosítva, jól átgondoltan felépített témakörökre bontott tudásanyagot adunk át. Igény esetén matematika, informatika, kémia, fizika, biológia tantárgyakból felzárkóztató kurzusokat is szervezünk.

Ha felkeltette valamelyik kurzus az érdeklődésedet, a weboldalunkon további részletesebb információkat találsz még róluk.
Itt tudsz hamarosan jelentkezni is ezek bármelyikére!